Maak kennis met Levi Rigters

Maak kennis met Levi Rigters

Wednesday, Sep 02 2020 by GLORY Press Office

Levi Rigters, een van de meest veelbelovende talenten in kickboksen, is onlangs toegetreden tot de GLORY-zwaargewichtdivisie. We spraken met Levi die vertelde over zijn leven en professionele carrière.

 

Waar kom je vandaan?

Ik woon in Abcoude, geboren en getogen! Hier ben ik ook begonnen met kickboksen.

Hoe ben je begonnen met kickboksen?

Ik heb vroeger altijd voetbal gespeeld. Maar toen besloot ik te stoppen en deed ik een tijdje niks.

Toen ik 15 was, begon ik met kickboksen. Mijn broer was al een tijdje bezig. Hij trok me van de bank af en nam me mee naar de sportschool. Ik ben nooit meer weggegaan. 

Ik ben begonnen vanwege mijn broer en ik train nog steeds met hem.

Waar train je?

Ik train bij de Bert Kops Gym en ik doe mijn cardio en krachttraining bij de vondelgym in Amsterdam.

Hoe zou je jezelf omschrijven als vechter?

Ik ben een complete vechter, intelligent en snel. Ik kan me ook goed aanpassen in een gevecht, ik heb een gameplan voor elke tegenstander. 

Hoe zou je jezelf omschrijven als persoon?

Ik ben een rustig persoon. Relaxed en meegaand.

Wat is je favoriete wapen om te gebruiken in de ring?

Knieën! Toen ik nog aan het vechten was in de B-Klasse, gebruikte ik mijn knieën en die kwamen er altijd goed uit. Dus zijn we daarop gaan voortborduren en train ik ze nog steeds altijd zodat ze nog beter worden. 

Wie is jouw grootste inspiratie om te beginnen met vechtsport?

Het begon allemaal met mijn broer, maar toen ik begon met kickboksen keek ik ook naar de top-vechters. Met name, Remy Bonjasky en Tyrone Spong.

Waarom heb je getekend bij GLORY?

Ik kom van Enfusion, ik werd daar twee keer kampioen. Ik vocht daar 9 wedstrijden en won ze allemaal. Op een gegeven moment wil je de volgende stap zetten. En GLORY is altijd mijn droom geweest sinds de B-Klasse. Nu kwam de kans en ik greep hem.

Wat zal er anders zijn bij GLORY?

Het is een niveau hoger. Een volgende stap in mijn carrière. Dat betekent harder trainen en beter eten en slapen.

Wat is het verschil tussen jou en de andere zwaargewichten bij GLORY?

Als je naar de andere zwaargewichten kijkt, zit het verschil in snelheid en intelligentie. Ik kan slimmer vechten dan de meeste zwaargewichten, dat is het vooral.

Wie wil je voor je eerste gevecht bij GLORY?

Uiteindelijk wil ik gewoon de nummer 1 plek. Het kan me niet schelen wie ze voor me neerzetten, ik ga gewoon vechten. Ik had altijd iemand in gedachten: Roel Mannaart. Dat is mijn enige verlies ooit nog als amateur, dus ik zou het graag willen goedmaken. Maar helaas vecht hij niet meer op zwaargewicht.

Wie is je dream-matchup?

Degene met de belt, het maakt niet uit wie. Dat is mijn droom-matchup. Op dit moment is dat Rico. Maar als iemand anders de titel heeft, zal dat mijn droom-matchup zijn. Dat is mijn droom.

Waar wil je aan het einde van je carrière aan herinnerd worden?

Het doel is de belt. Ik wil herinnerd worden als een echte vechter. Ik ben een ongeslagen vechter, dus het doel is om zo te blijven. Dat is de bedoeling.

Wat zijn je hobby's naast het kickboksen?

Ik ben me nu aan het oriënteren in het maatschappelijk-sociale werk. Dus het werken met daklozen en kinderen met problemen in combinatie met sport. Ik heb altijd de ambitie gehad om dat soort werk te doen. En nu heb ik de kans om het te doen en wil ik mensen helpen.

Wat heb je gedaan tijdens de lockdown?

Natuurlijk ging ik gewoon door met trainen, maar in het begin op een lager pitje. In het begin was het vooral thuis trainen en buiten hardlopen. Toen de gyms weer open gingen, ben ik meteen weer begonnen met kickboksen.

Heb je nog een bericht aan de GLORY-fans?

Ze moeten me blijven volgen en ze kunnen van me verwachten dat ik over een paar jaar de GLORY Heavyweight-belt pak!