GLORY 85 Fight by Fight Preview

GLORY 85 Fight by Fight Preview

Saturday, Apr 29 2023 by GLORY

­GLORY 85, 29 april, live vanuit Ahoy in Rotterdam, heeft twee belangrijke aandachtspunten voor deze epische kaart: 1. het GLORY weltergewicht titelgevecht en 2. de officiële aftrap van de GLORY Heavyweight Grand Prix.

Speciale welkomstbonus: win 50x je inleg

Ben je nieuw bij Unibet? Profiteer dan van de aanbieding waarbij de notering op Semeleer en Groenhart wordt verhoogd tot 50.0 en verdien €50 contant als jouw favoriet de wedstrijd wint. 

SEMELEER VS. GROENHART

GLORY weltergewicht kampioen Endy Semeleer (33-1, 17 KO) verwelkomt de teruggekeerde Nederlandse kickbokslegende Murthel Groenhart (69-25-3, 40 KO) in de GLORY-ring.

Het is ruim twee jaar geleden dat Groenhart voet in de GLORY-ring zette. De voormalige kampioen richtte zijn aandacht de afgelopen vierentwintig maanden op MMA, waar hij 3 gevechten wist te winnen en keert nu met vernieuwde energie en extra vaardigheden terug naar het kickboksen. Terwijl hij weg was, kwam Semeleer naar GLORY om de vacante titel op te eisen en zichzelf naar de top van de divisie te katapulteren.

Er zijn veel factoren die meewegen tijdens dit gevecht. Semeleer is met zijn 27 jaar negen jaar jonger dan Groenhart en was de afgelopen twee jaar actiever in het kickboksen met vier grote overwinningen. Aan de andere kant heeft Groenhart het voordeel van meer ervaring en een hogere KO-ratio dan velen in de weltergewichtdivisie.

Als we kijken naar de wedkansen, dan heeft onze officiële wedpartner Unibet Endy Semeleer als duidelijke favoriet om deze wedstrijd te winnen met een quotering van 1.45. Bekijk hier alle noteringen op Glory 85.

4-MAN HEAVYWEIGHT TOERNOOI

En nu door naar de zwaargewichten. Een viermans one-night heavyweight toernooi gaat de volgende interim titeluitdager en de eerste deelnemer aan de GLORY Heavyweight Grand Prix in december bepalen. De indeling is als volgt:

Zwaargewicht toernooi Halve Finale 1
Jahfarr Wilnis (33-13-1, 8 KO) vs. Tariq 'Cookie' Osaro (22-2-1, 10 KO)

Zwaargewicht toernooi Halve Finale 2
Murat Aygün (33-2, 8 KO) vs. Enver Sljivar (40-6, 23 KO)

Zwaargewicht toernooi Finale Winnaar van de halve finale
1 vs. winnaar van de halve finale 2

Met zwaargewichten kan alles gebeuren, vooral in toernooien. Tijdens dit toernooi doen vier keiharde vechters mee, die elk kans maken op de overwinning.

Murat Aygün (33-2, 8 KO) neemt de plek van Luis Tavares in, vanwege diens afwezigheid. Dit is een grote kans voor Aygün, die al veel internationale vechtervaring heeft en zijn GLORY-debuut maakt. Toch is Enver Sljivar (40-6, 23 KO) niet onder de indruk van zijn tegenstanderswissel, hij gaat gewoon voor de winst.

In de andere groep is er een spannend gevecht tussen nummer #7 ranked Jahfarr Wilnis en nummer # 8 ranked Tariq Osaro. Dit gevecht is vooraf lastig te voorspellen en velen zeggen dat het winnen van deze wedstrijd het hele toernooi zou kunnen winnen. Dit wordt ook weerspiegeld in de wedkansen waar Unibet 2.05 biedt voor Wilnis om te winnen en 1.67 voor Osaro.

DUUT VS. AMINE

De Nederlandse veteraan Michael Duut (44-13, 21 KO) komt voor het eerst sinds 2021 weer in actie. De 33-jarige verwelkomt nieuwkomer Mohamed Amine (28-4, 16 KO) in de GLORY-ring. De ervaren Duut wil weer laten zien dat hij tot de top van GLORY behoort, terwijl Amine een grote kans heeft om onmiddellijk impact te maken en een van de grootheden van de divisie van de afgelopen tien jaar uit te schakelen. Unibet lijkt een lichte voorkeur te hebben voor Duut bij odds 1.57 waarbij je verdubbeling van je inzet krijgt als Amine de wedstrijd wint.

PEPOSHI VS. KAFFA

Twee jonge en actieve vedergewichten gaan het zaterdagavond tegen elkaar opnemen als de Albanees Berjan Peposhi (27-2, 16 KO) de rijzende Nederlandse ster Jan Kaffa (18-3, 7 KO) ontmoet. Op respectievelijk 22- en 24-jarige leeftijd proberen beiden zich nog te vestigen, dus we kunnen een explosief gevecht verwachten.

KWASI VS. FILIPOVIC

Aangezien Murat Aygün meedoet aan het zwaargewicht toernooi, gaat Fabio Kwasi (45-8, 22 KO) in zijn plek vechten tegen Nikola Filipovic (9-2, 6 KO. Kwasi accepteerde dit gevecht zonder twijfel, met voldoende zelfvertrouwen en helemaal vechtklaar. Nicola Filipovic treft zijn tegenstander in een reservewedstrijd voor het zwaargewichttoernooi. Hierdoor mikken beide heren niet alleen op een overwinning, maar is een vroege finish het doel om zo fris mogelijk te zijn als er later op de avond een beroep op wordt gedaan.

BRATKOWICZ VS. KOMBOU

In de openingswedstrijd van de avond neemt de Pool Maksymilian Bratkowicz (11-3, 3 KO) het op tegen de Kameroener Brice Kombou (17-3, 1 KO). Beide vechters maken hun GLORY-debuut. Er ligt veel druk op deze  vechters om het cruciale eerste gevecht in GLORY te winnen. We kunnen dus een spannende clash verwachten, gezien hun eigen unieke vaardigheden.

Voor de laatste wedkansen, bekijk hier het aanbod bij Unibet.

Nieuw bij Unibet? Profiteer dan van de aanbieding waarbij de notering op Semeleer en Groenhart wordt verhoogd tot 50.0 en verdien €50 contant als jouw favoriet de wedstrijd wint.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+