gloryglorygloryglory

Newsletter

Be the first to receive priority access tickets, exclusive offers and the latest news about Glory events and fighters.

Date of Birth

I have read and agree with the GLORY Terms & Conditions.

Sign up
Back to news

GLORY 78 fight card: zwaargewicht toptalenten in actie, drie titelgevec...

  • News
  • May 16, 2021

 

GLORY 78

Zaterdag 17 juli 2021

Fight card

Badr Hari (MOR) vs Arkadiusz Wrzosek (POL)

Zwaargewicht gevecht

Alex Pereira (BRA) (C) vs Artem Vakhitov (RUS)

Onbetwist licht zwaargewicht wereldtitelgevecht (209 lbs / 95 kg)

Donovan Wisse (SUR) vs. Yousri Belgaroui (TUN)

Onbetwist middengewicht wereldtitelgevecht (187 lbs / 85 kg)

Tyjani Beztati (MOR) vs. Elvis Gashi (ALB)

Onbetwist lichtgewicht wereldtitelgevecht (70 kg)

Tarik Khbabez (MOR) vs. Antonio Plazibat (HRV)

Zwaargewicht gevecht

Levi Rigters (NED) vs Tomas Mozny (SLO)

Zwaargewicht gevecht

Nordine Mahieddine (FRA) vs. Raul Catinas (ROM)

Zwaargewicht gevecht

Luis Tavares (NED) vs Sergej Maslobojev (LTU)

Licht zwaargewicht gevecht (95 kg)

Hamicha (MOR) vs. Dmitry Menshikov (RUS)

Weltergewicht gevecht (170 Lbs / 77 KG)

Itay Gershon (ISR) vs Guerric Billet (FRA)

Lichtgewicht gevecht (70 kg)

 

Toptalenten in zwaargewicht en drie titelgevechten maken fight card GLORY 78 compleet

Rotterdam, 18 mei 2021 - Deze zomer keert GLORY terug met een spectaculair evenement, waar de top van de zwaargewicht talenten van het kickboksen in actie komen en er drie wereldtitels op het spel staan.

Kickbokslegende Badr Hari (106-15-0, 92 KO, Marokko) is de headliner van GLORY 78. Hij neemt het in het hoofdevenement op tegen de opkomende uitdager in de zwaargewichtdivisie Arkadiusz Wrzosek (12-5-0, 7 KO, Polen). Hari komt terug van een derde ronde TKO verlies van Benjamin Adegbuyi afgelopen december. Wrzosek's laatste optreden vond plaats in november 2019 toen hij Demoreo Dennis versloeg via een TKO in de tweede ronde.

In een langverwachte rematch zal Alex Pereira (33-6-0, 21 KO, Brazilië) de licht zwaargewicht titel verdedigen tegen Artem Vakhitov (21-6-0, 8 KO, Rusland). De twee stonden tijdens GLORY 77 in januari van dit jaar voor het eerst tegenover elkaar, toen Pereira de titel won door Vakhitov nipt te verslaan via een split decision. De beslissing van de jury leidde tot veel controverse in de kickboxing community, dus zowel Pereira als Vakhitov zullen er alles aan willen doen om de twijfel over wie de beste licht zwaargewicht ter wereld is, weg te nemen. 

Twee extra titelgevechten staan 17 juli op het spel. Alex Pereira geeft zijn wereldtitel middengewicht op, waardoor Donovan Wisse (15-1-0, 8 KO, Suriname) en Yousri Belgaroui (27-6-0, 13 KO, Tunesië) de kans krijgen om te vechten om de onbetwiste middengewicht-titel. Dit gevecht is een rematch tussen Wisse en Belgaroui, waarbij Wisse het eerste gevecht in mei 2019 won via unanieme beslissing. In de lichtgewicht divisie neemt Tyjani Beztati (19-4-0, 6 KO, Marokko) het op tegen Elvis Gashi (23-1-0, 11 KO, Albanië) voor de vacante titel van deze divisie. De voormalige titeluitdagers willen de wereld graag laten zien waarom ze de beste lichtgewichten ter wereld zijn, nu de titel is vrijgekomen.

Meer details over de GLORY 78 Fight Card

Drie zwaargewicht gevechten maken de GLORY 78 fight card compleet. Tarik Khbabez (47-7-1, 26 KO, Marokko) zal het opnemen tegen Antonio Plazibat (18-4-0,11 KO, Kroatië). Khbabez hoopt zijn momentum voort te zetten na een indrukwekkend debuut tijdens het GLORY 77 vierpersoons zwaargewicht toernooi, terwijl Plazibat terugkomt van zijn eerste GLORY-nederlaag in december. Daarnaast neemt Levi Rigters (11-1-0, 5 KO, Nederland) het op tegen Tomas Mozny (20-9-1, 6 KO, Slowakije). Na het winnen van het GLORY 76 vierpersoons zwaargewicht toernooi in december, verloor Rigters tijdens GLORY 77 in januari voor het eerst in zijn carrière tegen Khbabez, een gevecht dat de boeken in is gegaan als één van de meest spectaculaire gevechten van het jaar. Zijn tegenstander Mozny vocht voor het laatst in oktober 2019, toen hij tekort kwam tegen Plazibat. Nordine Mahieddine (26-10-0 ,12 KO, Frankrijk) neemt het op tegen K1-veteraan Raul Catinas (41-6-0, 33 KO, Roemenië) die op 17 juli zijn GLORY-debuut maakt in een gevecht dat non-stop actie belooft.

Om de kaart af te ronden azen licht zwaargewichten Luis Tavares (63-8-0, 22 KO, Nederland) en Sergej Maslobojev (31-5-0, 19 KO, Litouwen) op de titel in deze divisie, net als weltergewichten Hamicha (38-2-0, 28 KO, Marokko) en Dmitry Menshikov (23-2-0, 18 KO, Rusland). Tot slot probeert de Franse lichtgewicht Guerric Billet (32-4-0, 14 KO, Frankrijk) zijn tweede opeenvolgende GLORY-overwinning te behalen tegen Itay Gershon (17-5-0, 6 KO, Israël), houder van een 4-1 record bij GLORY.

GLORY 78 is exclusief te zien via pay-per-view. PPV-tickets zijn binnenkort verkrijgbaar met Spike als officiële mediapartner van het evenement. Daarnaast onderzoekt GLORY de mogelijkheden om (beperkt) publiek aanwezig te laten zijn in Rotterdam Ahoy. Meer informatie over het event volgt binnenkort.