gloryglorygloryglory

Newsletter

Be the first to receive priority access tickets, exclusive offers and the latest news about Glory events and fighters.

Date of Birth

I have read and agree with the GLORY Terms & Conditions.

Sign up
Back to news

Tavares en Maslobojev strijden om de titel tijdens GLORY 81

  • News
  • Jun 16, 2022

GLORY heeft een titelgevecht voor de lichtzwaargewichtdivisie toegevoegd aan GLORY 81 op 20 augustus. Het gevecht gaat tussen de nummer 1 licht zwaargewicht Luis Tavares en het als derde gerangschikte licht zwaargewicht Sergej Maslobojev en is tevens het co-main event van de avond, naast het zwaargewicht main event tussen Jamal Ben Saddik en Benjamin Adegbuyi. Tavares en Maslobojev strijden om de vijfde onbetwiste titel in de geschiedenis van de divisie.

Vanwege de invasie van Oekra√Įne door de Russische regering, die GLORY veroordeelt, is GLORY op een aan reeks van obstakels gestuit die het onmogelijk maken om wedstrijden voor Russische atleten op te zetten. Barri√®res zoals reisverboden, veiligheidsproblemen, betalingsblokkades in een omgeving van wereldwijde financi√ęle sancties tegen Rusland en onwillige tegenstanders. De huidige GLORY licht zwaargewicht kampioen Artem Vakhitov was een van de vele Russische atleten waarvan de contracten zijn ontbonden, waardoor de licht zwaargewichttitel vacant is.

GLORY nam sinds februari 2022 de aanbeveling van het Internationaal Olympisch Comité over om Russische atleten alleen als neutrale concurrenten te laten vechten zonder nationale affiliatie. Naarmate de oorlog voortduurde, besloot de organisatie echter dat het in het belang van de carrières en veiligheid van deze atleten is om hen vrij te stellen van contractuele verplichtingen jegens GLORY, waarmee de atleten niet langer op de ranglijst van GLORY voorkomen en de mogelijkheid krijgen om elders te vechten.

"We willen ¬†onze Russische atleten hartelijk bedanken voor de samenwerking in deze uitdagende tijd en voor hun historische prestaties in onze competitie. We waarderen hen als atleten, vechters en vrienden. Deze betreurenswaardige situatie is niemands schuld", aldus GLORY Executive Vice Chairman Scott Rudmann. "We respecteren hun carri√®re en toewijding aan de sport, en we hebben enorm veel moeite gedaan om te proberen verschillende wedstrijden voor hun te organiseren, maar de echte uitdagingen zijn onoverkomelijk in de wereld zoals we ‚Äėm vandaag kennen."

"Hopelijk zal deze vreselijke oorlog zo snel mogelijk worden opgelost, en zullen Artem Vakhitov en andere Russische strijders in staat zijn om terug te keren naar de GLORY-ring waar zij van harte welkom zijn en blijven."

"De licht zwaargewichtdivisie is spectaculair. De atleten hebben een enorme kracht in combinatie met grote behendigheid en snelheid. Dit nieuwe tijdperk in de divisie begint met een meeslepend gevecht tussen Luis Tavares en Sergej Maslobojev," voegde Rudmann eraan toe. "Beide mannen zijn uitstekende vechters en met de GLORY World Light Heavyweight Championship-titel als prijs belooft dit een heel bijzonder gevecht te worden."